Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПРВА КУПОВИНА КУЋЕ НА СЕЛУ У ВЛАСОТИНАЧКОЈ ОПШТИНИ ПО ПРОГРАМУ МИНИСТАРСТВА ЗА БРИГУ О СЕЛУ

Тијана Митић и Милан Илић из Власотинца постали су данас нови власници куће у селу Ладовица, по програму Министарства за бригу о селу. Њима је одобрен износ од 1,2 милиона динара за некретнину са помоћним објектима, и окућницом површине четири ара . Тијана и Милан и њихово двоје деце живе као подстанари и неизмерно се радују свом новом дому.

– Нисмо веровалида ћемо успети да обезбедимо свој дом на овај начин. Били смо спремни да идемо и у Војводину јер се тамо продаје највише некретнина на селу, али смо успели да нађемо ову кућу у Ладовици. Од наше нове куће до центра Власотинца има свега пет километара – прича радосно Милан.

Тијана захваљује локалној самоуправи на техничкој помоћи, посебно председнику општине Братиславу Петровићу, додаје и Министарству за бригу о селу.

Тројни уговор о додели средстава потписан је данас у Београду између Министарства за бригу о селу,  општине Власотинце и нових власника.

– Ово је прва кућа у власотиначкој општини која је купљена  по Програму за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће. Стручне службе општине на располагању су за помоћ у прирпеми документације, а ја још једном позивам заинтересоване младе људе који испуњавају услове програма да обезбеде себи дом на овај начин. Такође, позивам и власнике кућа на селу који желе да их продају, да могу да оставе свој контакт у локалној самоуправи како бисмо их упутили једне на друге – рекао је председник општине Братислав Петровић приликом потписивања.

Илићи намеравају да реновирају кућу онолико колико им могућности дозвољавају и да ускоро започну нови живот у свом новом дому.