Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ЕКИПА ОРАШЈА ДРУГИ ПУТ ПОБЕДНИК НА СЕОСКИМ СПОРТСКИМ ИГРАМА

Екипа Орашја, другу годину заредом, освојила је прво место на Сеоским спортским играма, које су данас одржане у Батуловцу. Екипа домаћина је друга, Ладовчани су заузели треће место, а Гложане четврто.  Такмичари су се надметали у 11 дисциплина.

Председник Месне заједнице Батуловце Бобан Пешић захвалио је на могућности да ово село буде домаћин такмичења и учесницима пожелео срећу и успех током надметања.

Члан Општинског већа  Александар Јовић, задужен за омладину и спорт истакао је да је добро што се сеоске спортске игре по други пут организују на подручју власотиначке општине.

-Наша је жеља да ове игре постану традиционална манифестација у нашој општини, а мислим да смо на добром путу да тако и буде – рекао је Јовић.

Сеоске спортске игре Спортски савез Србије организовао је први пут пре четири година, а Спортски савез општине  Власотинце прикључило се пројекту прошле године.   

– Драго нам је што Спортски савез Власотинца и локална самоуправа желе да развијају спорт и што игре полако опет почињу да живе. Битно је да има и младих и старијих такмичара. Овај пројекат расте из годину у годину, све је више општина које учествују у играма – рекла је представник Спортског савеза Србије Милена Јовичић.

Прошле године учествовале су 24 општине, а ове их је 36. Након општинског, биће организован регионални ниво такмичења, на коме ће општину Власотинце представљати победничка екипа – Орашје.