ЕКИПА ОРАШЈА ДРУГИ ПУТ ПОБЕДНИК НА СЕОСКИМ СПОРТСКИМ ИГРАМА

362
ЕКИПА ОРАШЈА ДРУГИ ПУТ ПОБЕДНИК НА СЕОСКИМ СПОРТСКИМ ИГРАМА

Екипа Орашја, другу годину заредом, освојила је прво место на Сеоским спортским играма, које су данас одржане у Батуловцу. Екипа домаћина је друга, Ладовчани су заузели треће место, а Гложане четврто.  Такмичари су се надметали у 11 дисциплина.

Председник Месне заједнице Батуловце Бобан Пешић захвалио је на могућности да ово село буде домаћин такмичења и учесницима пожелео срећу и успех током надметања.

Члан Општинског већа  Александар Јовић, задужен за омладину и спорт истакао је да је добро што се сеоске спортске игре по други пут организују на подручју власотиначке општине.

-Наша је жеља да ове игре постану традиционална манифестација у нашој општини, а мислим да смо на добром путу да тако и буде – рекао је Јовић.

Сеоске спортске игре Спортски савез Србије организовао је први пут пре четири година, а Спортски савез општине  Власотинце прикључило се пројекту прошле године.   

– Драго нам је што Спортски савез Власотинца и локална самоуправа желе да развијају спорт и што игре полако опет почињу да живе. Битно је да има и младих и старијих такмичара. Овај пројекат расте из годину у годину, све је више општина које учествују у играма – рекла је представник Спортског савеза Србије Милена Јовичић.

Прошле године учествовале су 24 општине, а ове их је 36. Након општинског, биће организован регионални ниво такмичења, на коме ће општину Власотинце представљати победничка екипа – Орашје.