Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

Додељене награде градовима и општинама за најбоље праксе у области добре управе за 2018. годину

Град Нови Пазар, општине Рума и Власотинце и београдска градска општина Врачар, добитници су награда на конкурсу за примере најбољих пракси у примени принципа добре управе током 2018. године. Награде су доделили Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) и Стална конференција градова и општина (СКГО), на основу објављеног јавног позива, а из средстава Пројекта „Унапређење доброг управљања на локалном нивоу“ као дела ширег програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Сwисс ПРО“, који реализује Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) и СКГО.

На овај начин, МДУЛС, СКГО и УНОПС, кроз програм Сwисс ПРО и уз подршку Владе Швајцарске, желе да кроз промоцију најбољих пракси и представљање остварених резултата на локалном нивоу, промовишу даљи развој принципа добре управе у раду локалних власти.

Укупна средства за доделу локалним самоуправама износе нешто више од 10.000,00 ЕУР, а победници у свакој од четири области предвиђене конкурсом, добили су награде у вредности од преко 2.500,00 ЕУР.

Награда представља вид финансијске подршке за унапређење добре управе, односно спровођење активности или прибављање добара и услуга предложених од стране добитника награда, које је претходно одобрила конкурсна комисија.

Ђорђе Станичић, генерални секретар СКГО, честитајући победницима, рекао је да су ове награде израз жеља, потреба али и резултата градова и општина и да је цео пројекат који се тиче доброг управљања, на овај начин добио свој практични израз.

У име својих локалних самоуправа награде су примили Радмила Сарић (ГО Врачар), Џемил Диванефендић (Нови Пазар), Маринко Ђорђевић (Власотинце) и Саша Радивојевић (Рума).

Саша Радивојевић из општине Рума истакао је да су средства поводом награде за транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе искоришћена за набавку медицинске опреме за Дом здравља, од које ће највише користи имати управо грађани.

Радмила Сарић, заменица председника ГО Врачар је, надовезавши се на претходно, истакла да су своју награду за област равноправности и одсуства дискриминације искористили за сензорна врата и тактилне стазе у реновираном Дому здравља.

Џемил Диванефендић, начелник градске управе Новог Пазара истакао је да награда за област ефикасности и делотворности представља позитивни ефекат пројекта електронске писарнице, а добијена опрема ће допринети ефикаснијем и транспарентнијем раду управе и подизању квалитета пружених услуга грађанима.

Маринко Ђорђевић, представник општине Власотинце која је добила награду у области одговорности и владавине права, најавио је скорашње отварање јединственог управног места у овој општини и нагласио да ће се управо добијена опрема искористити за опремање и ефикасан рад запослених који ће радити на управном месту.

(Преузето са сајта СКГО-а)