Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР МИНИСТАРСТВА ТУРИЗМА И ОМЛАДИНЕ У ПОСЕТИ ВЛАСОТИНЦУ

Државни секретар Министарства туризма и омладине Милена Поповић посетила је данас Власотинце. Она је са председником општине Братиславом Петровићем и представницима Туристичке организације разговарала о потенцијалима туристичке понуде, пројектима ресорног министарства и проблемима са којима се суочавају локалне самоуправе и туристичке организације.

– Дошла сам да чујем шта вас мучи, које су вам идеје и на који начин министарство може да помогне. Мој задатак је да обиђем терен, да видим како раде мање туристичке организације. Пракса показује да су креативност и ентузијазам веома изражени у мањим туристичким организацијама. Зато желим да сагледам целину  и да вам представим планове и пројекте министарства – рекла је Поповићева, истичући да није први пут у Власотинцу.

Председник општине Братислав Петровић нагласио је да постоји стални труд да се све предности Власотинца и околине истакну, али да је ово тешка година за општински буџет.

– Исплата по пресудама за делове земљишта преко којих је пре више деценија прошао општински пут чини ситуацију у буџету веома нестабилном, па и реализацију бројних манифестација – рекао је Петровић и изразио наду да ће се за тај проблем наћи решење.

Туризмолог Оливера Цветковић представила је манифестације које организује или подржава Туристичка организација у сарадњи са општином. Милена Поповић је потом посетила Гигину кућу, као монументални објекат у туристичкој понуди Власотинца, у коме је смештена управа библиотеке.