Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ЕНЕРГЕТСКА САНАЦИЈА 131 ДОМАЋИНСТВА У ВЛАСОТИНАЧКОЈ ОПШТИНИ

Власници домаћинстава, њих још 49, добило је данас уговоре за енергетску санацију кућа и станова. Са раније уручена 82 уговора, то је укупно 131 домаћинство, које ће бити енергетски санирано у овој години, у оквиру конкурса који је расписан крајем прошле године.

– Највеће интересовање, као и претходних година, било је за замену спољне столарије – 101 пријава од укупно 131 била је за ову меру. На другом месту је број пријава за замену котлова и топлотних пумпи – 19 пријава. На трећем месту по интересовању су пријаве за све остале мере – рекао је члан Општинског већа Милош Митровић.

Од 2021. године до данас, локална самоуправа, ресорно министарство и грађани власотиначке општине уложили су укупно више од 90 милиона динара, а енергетском санацијом је обухваћено 310 објеката, нагласио је председник општине Братсилав Петровић

– Чинимо заједно значајан корак да бисмо уштедели енергију и чували животну средину. За оне који до сада нису користили бенефите ове подршке,  подсећам да ће програм “Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане”, који наша држава реализује у сарадњи са Светском банком, трајати до 2027. године – рекао је Петровић.

У току године очекује се нови конкурс Министарства рударства и енергетике за локалне самоуправе, а потом ће локалне самоуправе даље расписивати за извођаче и грађане.