Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ГОСТИ ИЗ ПОРТУГАЛИЈЕ, ГРЧКЕ И КИПРА У ПОСЕТИ ВЛАСОТИНЦУ

Ученици и професори основних и средњих школа из Португалије, Грчке и Кипра, који у Власотинцу бораве пети дан у оквиру ЕРАЗМУС плус пројекта, посетили су данас општинску управу у Власотинцу. Добродошлицу им је пожелео председник општине Братислав Петровић.

– Драго ми је да имам прилику да примим госте из дивних и пријатељских земаља као што су Грчка, Кипар и Португалија. Како сам информисан, Србија је била међу најактивнијим чланицама и има једнак статус са државама чланицама Европске уније у овом програму. То нас радује и захваљујемо европским партнерима на подршци у овим пројектима у којима учествују и ученици наше Техничке школе – рекао је Петровић.

Гости су захвалили на гостопримству и нагласили да су и претходних дана наилазили на љубазне домаћине и да им се Власотинце веома допада. Међу професорима из Грчке било је и некадашњих студената нишког универзитета који су поручили да Власотинце има услове да развија туризам и да туризам није само море.

Техничка школа из Власотинца, као и школе из Португалије, Грчке, Кипра, Аустрије и Румуније део су пројекта који се бави пројектном наставом и унапређењем наставних метода у оквиру ЕРАЗМУС плус програма.