Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ИЗЛОЖБА ПОВОДОМ 100 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ФК ВЛАСИНА

У организацији Фудбалског клуба Власина и Културног центра Власотинце синоћ је у галерији на Нешићевом кеју отворена изложба фотографија поводом 100 година постојања овог фудбалског клуба. На изложеним фотографијама приказан је период  формирања фудбалског клуба, као и фотографије из последњих година. У плану је шира изложба у наредној години, а грађани који поседују фотографије везане за фудбалски клуб могу да их доставе клубу, ради изложбе.

-Штета је што не можемо на прави начин обележити 100 година постојања ФК Власина, спремали смо се да јубилеј обележимо разним активностима али ситуација нам не дозвољава. Знамо колико Власотинчани воле клуб , колико им Росуља значи и хтели смо да у прославу јубилеја укључимо малтене цео град, али остављамо то за прву наредну прилику. Ми ћемо се трудити да и током наредних година наставимо да доносимо радост нашим  навијачима – рекао је, председник ФК Власине Бојан Влајковић.

Изложба је отворена без присуства публике.

-Мало је клубова у земљи који се могу похвалити оваквим стажом и утолико је овај успех већи. Година короне, коју испраћамо, учинила је да се одложе не само локалне и националне манифестације, већ и Олимпијске игре. Надамо се да ће наредне године бити другачије. Општина Власотинце определила је за спорт 2021. године исти износ од 35 милиона динара. Верујем се да ће наши спортисти оправдати очекивања и наставити да постижу добре резултате – рекао је, поздрављајући присутне, председник општине Братислав Петровић.

Изложба фотографија биће постављена и на јутјуб каналу Културног центра.

– Вечерас смо били у прилици да чујемо и видимо делове филма „100 година постојања ФК Власине“, чија ће пројекција такође бити у наредном периоду –најавио је директор Културног центра Бранислав Катић

Интересантно је напоменути да фудбалски клуб Власина од свог оснивања, пре сто година,  до данас никада није променио име.