Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ИЗВРШЕЊЕ БУЏЕТА И ПОРЕСКЕ СТОПЕ

Одборници Скупштине општине Власотинце усвојили су на синоћњој седници предлог решења о извршењу буџета за првих девет месеци ове године. Како је рекао шеф Одељења за буџет и финансије Саша Михајловић, на приходној страни извршење је 69%, а на расходној 58%.

-Суфицит од 55 милиона динара не значи да су у питању слободна средства, већ је настао на основу динамике пројеката чија је реализација у току – објаснио је Михајловић.
Висина стопе пореза на имовину остаће 0,3% и у 2020.години, а неће се мењати ни просечна цена квадратног метра непокретности, одлучила је одборничка већина.
Предлогом о измени и допуни одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе број запослеих се није мењао – остао је 355 – али је делимично измењена расподела броја радника међу установама.

Противградни стрелци награђени су са по 6.000 динара. Усвојени су план и програм рада ПУ „Милка Диманић“ за 2019/2020. Уместо др Вилете Павловић, којој је истекао мандат на месту заменика директора Дома здравља, ту функцију од сада ће обављати др Ружица Валчић, која је овом приликом поднела оставку на местои одборника, у складу са законом.
Председник Скупштине општине Братислав Петровић, иначе запослен у Пореској управи, обавестио је одборнике и јавност да ће од 4. децембра поново бити на сталном раду у локалној самоуправи.