Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ЈАВНОЈ РАСПРАВИ О НАЦРТУ ПЛАНА РАЗВОЈА ОПШТИНЕ ВЛАСОТИНЦЕ ЗА ПЕРИОД 2022-2029.

План развоја општине Власотинце за период 2022-2029. најважнији је документ развојног планирања чији је циљ да усмери процес унапређења квалитета живота грађана.

Полазну основу за његово формулисање представљају правци развоја Републике Србије дефинисани низом националних и локалних докумената, јавних политика и програма.

Овај дугорочни документ дефинише развојне правце наше општине, тежи одрживом коришћењу природних ресурса, убрзава и олакшава системске промене, подстиче економски развој и тежи очувању културног наслеђа.

На њему су, осим стручних људи у Центру за развој Јабланичког и Пчињског округа,  радиле радне групе чији су чланови укључени у готово све области живота и рада у нашој општини, са циљем да се што обухватније сагледа план развоја Власотинца у будућем периоду.

Иако су последњих година, у нашој општини, у току интензивни инфраструктурни радови, морам да нагласим да нису запостављене  друге области живота и рада – напротив. Као одговорни људи, у континуитету бринемо о томе  да равномерно развијамо Власотинце и околину .

У нади да ћемо све испланирано спровести у дело, позивам вас да заједно улажемо сталне напоре у то да Власотинце буде уређено, лепо и пријатно место за живот.

 

 

 

председник општине
Братислав Петровић

Јавна расправа о Нацрту План развоја општине Власотинце за период 2022-2029. одржаће се од од 06.12.2021. до 09.12.2021. године.

Учесници у јавној расправи су представници органа општине Власотинце, грађани, удружења, стручна јавност, као и друге заинтересоване стране.
Примедбе и сугестије достављају се Општинској управи општине Власотинце – Координационом тиму, на мејл ,  officeler@vlasotince.org.rs и поштом на адресу  Општинска управа општине Власотинце, ул. Трг Ослобођења 12, Власотинце.

У оквиру спровођења јавне расправе одржаће се јавна седница 10.12.2021. године у сали Скупштине општине, са почетком у 14,00 часова, на којем ће бити представљен текст Нацрта План развоја општине Власотинце за период 2022-2029. Због мера опреза изазваних вирусом COVID 19,  могуће је и одржавање онлине састанка, о чему ће грађани и други заинтереовани бити благовремено обавештени.

Заинтересовани за учешће на отвореном састанку треба да пријаве на електронску пошту officeler@vlasotince.org.rs, најкасније до 10.12.2021. године до 13 часова.


ДОКУМЕНТАЦИЈА

Нацрт Плана развоја општине Власотинце за период 2022-2029.