Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

КОНЦЕНТРАТОРИ ЗА ЛЕСКОВАЧКУ БОЛНИЦУ

Општина Власотинце донирала је 10 концентратора за кисеоник Општој болници Лесковац. Њих су данас уручили председник општине Братислав Петровић и начелник Општинске управе Марјан Станковић. Како је нагласио градоначелник Лесковца Горан Цветановић, болница лечи и збрињава око 250 000 житеља Јабланичког округа, а Власотинце је прва општина која се одазвала молби болнице за помоћ у концентраторима за кисеоничку терапију.

-Кисеонична потпора која се раније трошила месецима сада се троши на дан. Зато је донација општине Власотинце  веома значајна за даљи рад болнице, која је уз домове здравља и Завод за јавно здравље окосница борбе против корона вируса већ месецима – нагласио је градоначелник Лесковца.

Председник власотиначке општине Братислав Петровић истакао је да је ова ситуација још једном показала колико је важно да се једни другима нађемо кад је тешко.

-С једне стране, драго ми је што можемо да помогнемо, а с друге стране жао ми је што још увек има веома угрожених људи који без ове терапије не могу да дишу. Општа болница Лесковац је установа која збрињава и лечи и пацијенте из Власотинца, а  нарочито нам је била драгоцена помоћ у претходних месец и нешто дана када смо били у поступку набавке новог рендтген апарата. На томе Вам посебно захваљујем – рекао је Петровић.

Дирекотр болнице Небојша Димитријевић рекао је да помоћ много значи, да су сви већ уморни од ковида, али да систем не сме да стане. Он је апеловао на пацијенте да се јављају лекарим на време, чим осете симптоме јер је лечење после компликованије.

-Питало ме је 50-60 људи да ли ћу примити вакцину. Ево и јавно кажем да хоћу. Коју год. Сматрам да тако дајем пример да се заштитимо. Како себе и породицу, тако и радно окружење – рекао је Димитријевић.