Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

НОВА ЛАДА НИВА ЗА ДОМ ЗДРАВЉА

Начелник Општинске управе Марјан Станковић уручио је кључеве аутомобила Лада нива директорки власотиначког Дома здравља Виолети Петровић. Он је овом приликом рекао да општина Власотинце издваја значајна средства за  финансирање здравствених услуга.

-Поред тога успели смо да издвојимо још 1.650.000 динара за куповину теренског возила Лада нива. Циљ нам је да омогућимо да екипе лекара стигну до сваког пацијента, без обзира у ком делу општине живи – нагласио је начелник Општинске управе Марјан Станковић.

Након два санитетска возила која су почетком године даривале општине Власотинце и Црна Трава и једног које је недавно поклонило предузеће ХСВ, ово је четврто ново возило ове године у возном парку Дома здравља.

– Познато вам је да здравственим услугама „покривамо“ пацијенте у општинама Власотинце и Црна Трава. У питању је широка и разуђена територија у брдско-планинском подручју. Често је веома тешко доћи до пацијента санитетским возилом, зато нам значи ово теренско возило – захвалила је директорка Петровић.

Председник општине Братислав Петровић рекао је да ће локална самоуправа обезбедити средства за медицинску и немедицинску опрему која је у Дому здравља планирана да се набави до краја године.

– За Дом здравља ове године опредељено 30 милиона у буџету, али извесна  средства неће бити утрошена имајући у виду чињеницу да је 50 радника ове установе, које је до сада плаћала општина,  уговорено од стране Фонда за здравствено осигурање. Општина ће наставити са подршком као и до сада јер сви знамо колико је важна здравствена заштита – рекао је  председник власотиначке општине.

Петровић је захвалио свим радницима Дома здравља у Власотинцу за све што су учинили у претходном периоду како би у условима пандемије спасили животе грађана.