Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

„МАЛИ ГРАНТОВИ“ ПОЉСКЕ АМБАСАДЕ

Дијагностика Дома здравља богатија је за један савремени ЕКГ апарат и два монометарска мерача крвног притиска, дар Републике Пољске, у оквиру  пољске развојне сарадње. Дом здравља прошао је на конкурсу „Мали грантови“ Министарства спољних послова са пројектом „Унапређење дијагностике васкуларних болести у Дому здравља Власотинце“ и добио средства у износу 2.725 евра којима је набављена опрема.

– Ово је тренутно најсавременији од 10-ак ЕКГ апарата колико их имамо у Дому здравља и веома смо захвални Амбасади Пољске која је са нама прошла један сложени део усаглашавања папира, с обзиром на то да су закони различити у нашој и њиховој земљи – рекла је директор ове установе Милена Станковић Митровић на пријему који је за представнике пољске амбасаде приредио председника општине Зоран Тододровић.

– Ове године доделили смо пет грантова. Дом здравља у Власотинцу је један од добитника, а иначе их додељујемо установама које помажу људима – рекла је, између осталог саветник за економска питања у Амбасади Републике Пољске у Београду Каролина Јаник.

Председник општине Зоран Тодоровић прихватио је позив да у наредној години и друге установе и предузећа из Власотинца учествују на конкурсу за мале грантове и нагласио да је осим помоћи у опреми раније успостављена и сарадња у области културе између Власотинца и Пољске.

Програм „Мали грантови“ пољска амбасада спроводи у Србији од 2007.године и до сада је на овај начин пласирано око пола милиона евра у социјалне, здравствене, образовне и установе културе.