Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПРЕДНОСТИ ВРЕДНОВАТИ НА ПРАВИ НАЧИН

Програмом развоја туризма за период од 2019. до 2024. године, са акционик планом, одредили смо праве циљеве развоја туризма и показали да  ову грану схватамо као озбиљну развојну шансу – рекла је приликом презентације документа директор Туристичке организације општине Власотинце Оливера Цветковић.

Општину Власотинце у прошлој години посетило је 17.750 излетника и туриста, готово исто колико и у 2016. години. У 2017. остварено је 2074 ноћења, што је 85% више него у 2015.години, изнео је податке стручни консултант др Бранко Красојевић.

-Недостају смештајни капацитети, али не мислим у смислу изградње нових већ адаптације постојећих кроз проширивање броја соба и апартмана у приватним кућама и сеоским домаћинствима, до обнове старих вила које су тражене – рекао је Красојевић.

Он је додао да Власотинце има много упоредних предности у односу на друге, али да оне нису ваљано валоризоване и да програм развоја има за циљ да се ти капацитети искорите на прави начи, у смислу одрживог развоја.

Коначна ревизија овог документа биће урађена у јануару, на основу пристигли сугестија и предлога, а он ће се пред одборницима локалног парламента наћи почетком 2019. године.