Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА 2019. ГОДИНУ

Одборници Скупштине општине Власотинце усвојили су предлог одлуке о буџету за 2019. годину у износу од милијарду и 161.948.809 динара. Председник општине Зоран Тодоровић рекао је да је буџет за наредну годину мањи од прошлогодишњег, али је такође амбициозан. Он је укратко подсетио на пројекте урађене у 2018. нагласивши да ће они који нису завршени бити готови у наредној години.

-Чекали смо одлуку републичке комисије на жалбу једног од понуђача на тендеру за фискултурну салу у школи „Синиша Јанић“ и она је  стигла, жалба је одбијена и са радовима ће се кренути у 2019.години. Тренутно се прегледа врло обимна документација за реконструкцију школе „8.октобар“ где смо имали шест понуђача. За улицу у Батуловцу у току је тендер, а закључен је и уговор за потпорни зид у Шишави. У наредној години санираћемо водотокове другог реда који су у лошем стању. У току је и израда генералног пројекта водоснабдевања свих месних заједница у власотиначкој општини – навео је, између осталог, Тодоровић, изразивши задовољство оним што је урађено у 2018. години.

Одборничке групе СПС-а и Боље Србије, као коалициони партнери, подржале су предлог одлуке о буџету за наредну годину за коју су гласала 32 одборника, док 12 одборника није гласало. Испред Покрета за Власотинце одборник Драгиша Миљковић затражио је да се уреди канал у индустријској зони који угрожава објекте домаћих привредника и да се уради фекална канализација.

Предлог одлуке о локалним комуналним таксама, који се сваке године усваја када и буџет, одложен је за наставак седнице у понедељак, због, како је објаснио председник Скупштине општине Власотинце Братислав Петровић, измене закона који је ступио на снагу пре неколико дана и потребе да се она усклади са новим прописом.

На данашњој седници усвојен је ребаланс буџета који је председник општине Зоран Тодоровић образложио речима: -Послове извођачима радова по пројектима преко Канцеларије за управљање јавним улагањима плаћа директно канцеларија, а општина плаћа ПДВ. За оно што није завршено не можемо да исплатимо и ту је настала разлика- рекао је председник власотиначке општине. Одборници локалног парламента усвојили су данас и предлоге одлука о изради плана детаљне регулације за радну зону Стајковце и Гложане, као и за проширење индустријске зоне бившег текстилног комбината Власинка. Они су дали и сагласност на предлоге програма пословања јавно-комуналних предузећа Комуналац и Водовод, Народне библиотеке „Десанка Максимовић“,  Туристичке организације, Културног центра, СРЦ Власина, Центра за социјални рад, Штаба за ванредне ситуације, као и сагласност на план и програм рада Општинске управе. На данашњој седници потврђен је мандат одборницима Јовици Јовановићу и Мирославу Илићу, обојици са изборне листе Александар Вучић – Србија побеђује.