Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

МИНИСТАР БРАНКО РУЖИЋ У ПОСЕТИ ВЛАСОТИНЦУ

 -Трудићемо се да у наредној години подигнемо фонд за локалне пројекте јер смо ове године имали 500 милиона, а пристигла је уредна документација за пројекте укупне вредности 2,5 милијарди динара – најавио је министар за државну управу и локалну смаоуправу Бранко Ружић приликом посете Власотинцу. Он је обишао локале у приземљу спортске хале чији су портали постављени средствима овог министартсва.

 -Чињеница да овде продефилује 150 младих људи дневно говори о томе да Власотинце баштини спортски дух и да је ова помоћ министартсва на добробит свих грађана – додао је Ружић.

Он је похвалио локално руководство зато што је, како је рекао,  увек спремно да са  адекватним захетвом изађе према министарству, као и за све оно што је општинска управа урадила и на пољу дигитализације и на пољу превођења матичних књига из писаног у електорнски облик.

Разговарало се је и о реализацији пројеката електронска скупштина и јединствено управно место или шалтер сала. Председник општине Власотинце Зоран Тодоровић изразио је наду да ће се они спровести у дело у овој години.

-Грађевински део пројекта већ имамо, надам се да ћемо спремити и пројектни део за ентеријер који је неопходан за примену тог хардвера и софтвера и ако можемо да до краја године уведемо електорнску скупштину, што би смањило штампање матерјала и повећало ефикасност у раду локалне скупштине – рекао је Тодоровић и додао да ће општина Власотинце и убудуће учествовати на свим конкурсима за које има спремну документацију.

Министар Ружић похвалио је све локалне самоуправе у Јабланичком округу да су заиста припремљени и врло ради да у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе ураде пројекте који су од животне важности за обичног човека.

Обиласку хале претходио је пријем у кабинету председника општине на коме се разговарало о проблемима са којима се локалне самоуправе сусрећу у свом функционисању.