Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

НА ПОСЛЕДЊОЈ СЕДНИЦИ СТАРОГ САЗИВА – ИЗВЕШТАЈИ, РЕЗУЛТАТИ И ИМЕНОВАЊА

Компанија Грунер подићи ће ускоро нови погон у Власотинцу у коме ће бити места за 200 радника, рекао је председник власотиначке општине Зоран Тодоровић, образлажући одлуку о одношењу решења о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта из јавне својине општине Власотинце које је, без накнаде, додељено овој компанији. Он је, на синоћњој седници Скупштине општине, додао да су завршене све сложене процедуре које је овај поступак захтевао и да је 13. фебруара стигла и сагласност Владе Србије.

Након излагања начелника Општинске управе Маријана Станковића, за реч се јавио председник Тодоровић.
– С обзиром на то да је рад Општинске управе уско повезан са радом председника општине, мислим да је тренутак да поднесем извештај о ономе што је урађено у власотиначкој општини – рекао је Тодоровић и у 25-минутном говору изнео податке.
– У последње четири године у образовање је уложено 515 милиона динара, у заштиту Власотинца од поплава 300 милиона, у путну инфраструктуру 315, у водовод и канализацију 180, а у уређење индустријске зоне 25 милиона динара. Наш Дом здравља не дугује ни један динар, а ангажовали смо и додатне раднике, које плаћа општина. Статус ДТВ Партизан је коначно решен, он је укњижен на општину, а ускоро ће се радити и пројекат за његову реконструкцију. Подржали смо дуално образовање, а у Техничкој школи радиће се радионице средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима у износу од 152 милиона динара – јавна набавка расписана је данас. Биће то тренинг центар за југоисточну Србију. Водили смо рачуна о безбедности у саобраћају – постављено је 750 саобраћајних знакова и одржава се хоризонтална сигнализација. Такође, реконструисана је јавна расвета и направљен нови мост у Конопници. Добили смо нови пут до Свођа, а пред крај ове године треба да почне изградња новог моста на Јужној Морави – набројао је председник власотиначке општине.
Он је нагласио да је огромних проблема било у функционисању ЈКП Водовод, да је том предузећу дато 78 милиона, а да је дуг за струју још 55 милиона и да је направљен репрограм на 30 месечних рата. Додао је и да сматра да је било и неких погрешних одлука, попут оне да се 10 милиона предвиђених за пројектне документације потроши на другу страну. На крају је захвалио свима на сарадњи и пожелео пуно успеха наредном руководству.
На накнадно новинарско питање „да ли то значи да неће бити кандидат СНС-а за председника општине на предстојећим локалним изборима“, Тодоровић је одговорио:
– Сматрам да могу да обављам тај посао, што говоре и резултати, али о томе ће ипак одлучити странка.

На последњој седници у овом сазиву, одборници власотиначког парламента, изузев три гласа „за“, били су против одлуке о измени и допуни одлуке о доношењу Плана генералне регулације. Одборници опозиције Драган Николић и Жарко Костић изнесли су предлог да се базне станице дислоцирају, односно да ПГР узме у обзир и случај грађана преко чијих парцела је предвиђено просецање улица.
Одборници Скупштине општине Власотинце, на синоћњој седници, између осталог, усвојили су извештаје о раду Општинске управе, Дома здравља, Културног центра, Народне библиотеке, СРЦ Власина, Општинског правобранилаштва, Туристичке организације и Штаба за ванредне ситације.
Нови директор Центра за социјални рад је Момчило Игњатовић, јер је досадашња директорка Љубинка Пузић отишла у пензију. Због заснивања радног односа, оставку на функцију директора СРЦ Власина дао је Дејан Чикић, а на то место дошао је професор разредне наставе Ђорђе Динић.