Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

НАЈЛЕПШИ ДЕО ВЛАСОТИНЦА СУ ЉУДИ

– Направићемо једну посебну пројекцију за Власотинце, пре него филм крене у дистрибуцију. То ће бити само још у Лесковцу и тиме ћемо рећи једно велико хвала вама и читавом Власотинцу – рекао је аутор пројекта и продуцент филма „Било једном у Србији“ Звонимир Шимунец, захваљујући председнику општине Братиславу Петровићу на сарадњи у претходних 10-ак дана.

Толико је, наиме, екипа овог филма боравила у вароши на Власини, снимајући сцене у кући која у филму припада главној јунакињи Зорки.

-Не знам да ли сте имали прилике да упознате мало боље наше место, али верујем да сте прошетали бар овим делом поред реке, који је је уједно и најлепши део Власотинца. Нама остаје да у својој историји забележимо да су се овде, у Власотинцу, снимали кадрови још једног филма и серије – после „Врућег ветра“ и “Авантура Боривоја Шурдиловића“. И надам се да ће тема неког наредног вашег пројекта бити и прича о Влади Илићу, Власотинчанину, градоначелнику Београда у периоду између два светска рата, који је оставио огроман траг у престоници – рекао је председник власотиначке општине.

Он је приредио коктел за чланове филмске екипе која је синоћ имала „ноћно снимање“ у Власотинцу, до јутарњих сати данас.

-У вили Тасић су нам смештени главни глумци, дакле у Власотинцу су и кажу да никад нису тако добро спавали. То су ми рекли и Боба и Виктор Савић, обоје су одушевљени. Ја сам и раније рекао да не одвајам Лесковац и Власотинце, тај јужњачки дух који је изнедрио нешто потпуно нетипично, а знам јер дуго живим у иностранству – ово је једини део света где се каже: „Не једи најбоље, то је за гости“. Имам утисак да сте најбоље сачували за нас и у то име много вам хвала – додао је Шимунец.

Извршни продуцент Мирослав Могоровић рекао је да ће се екипа вратити на пола дана у Власотинце, да досними неке кадрове.

-Најлепши деоВласотинца су људи и такво је осећање целе екипе. Једна је ствар формална добродошлица, а друга да се осећаш као код куће. Ми смо се овде осећали као код куће, чак смо мало и извољевали, као код куће. Надам се да вас нисмо изнервирали и стварно смо веома захвални – није крио одушевљење Могоровић.

Председник Петровић поклонио је аутору пројекта „Било једном у Србији“ уметничку слику на којој је стари млин, по многима најлепша зграда у Власотинцу.