Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ИЗАБЕРИ – ПОКРЕНИ СЕ!

Општина Власотинце, ове године, први пут ће учествовати  у акцији Дан без аутомобила, пружајући тиме подршку манифестацији Европска недеља мобилности, која се одржава под покровитељством Европске комисије. Циљ је да се подрже немоторизовани видови превоза како би се унапредио квалитет животне средине, истичу организатори. Тема овогодишње акције је „Мобилност без загађења за све“, а слоган гласи „Изабери! Покрени се!“

Низ активности одвијаће се у среду 22.септембра од 10 до 16 сати на више локација у Власотинцу и у складу са препорукама везаним за епидемиолошку ситуацију, а запослени у локалној самоуправи ће личним примером  подржати акцију тако што ће на посао доћи без аутомобила – пешице, бициклом или јавним превозом. Трг ослобођења и Немањина улица бити затворени за моторни саобраћај од шест до 16 сати.

Програм почиње у 10 сати на тргу ослобођења вожњом немоторних средстава за превоз – бицикала, ролера и тротинета. Од 10.30 до 11.30 гимназијалци ће делити летке са еко порукама, основци из школе „8. октобар“ учествоваће на радионици на отвореном у центру код споменика, ученици Техничке школе ће на Нешићевом кеју извести креативан приказ коришћења алтернативних горива. У галерији Културног центра своје радове изложиће деца из власотиначких вртића. Слободним активностима свој допринпос кцији даће и ученици Школе за основно и средње образовање „11.октобар“ – одељење у Власотинцу. Неформално удружење Власинска вила спровешће на Нешићевом кеју конкурс „И лике мy бике“ (Волим свој бицикл). Петнаестак минута пре поднева биће проглашени победници ликовних и литерарних конкурса и подељене симболичне награде.

Главни партнери општине Власотинце у организацији ових догађаја су  ТО Власотинце, ЈКП Комуналац и КЦ Власотинце. У акцију су укључена удружења грађана, предшколска установа, основне и средње школе.

Европска недеља мобилности обележава се од 2002. године, а прошле године манифестација је обележена у више од 3000 градова у 50 држава Европе и света.