Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

Нова трафо станица и паркинг поред Власине

Одборници Скупштине општине Власотинце усвојили су на синоћњој седници предлог одлуке о измени и допуни одлуке о буџету за 2019.годину.

– Да не буде забуне око честих ребаланса које смо имали и прошле године – неке позиције се стално мењају, затим цене на тендерима обично падну за 20% од пројектованих, а деси се и грешка коју онда морамо да исправимо. Тако је у буџету за 2019. грешком изостављена трафо станица чију смо изградњу планирали због опретећености постојеће, као и паркинг простор поред Власине – појаснио је председник општине Власотинце Зоран Тодоровић.

Он је додао да су повећана и средства на позицији за асфалтирање мањих улица, затим за улицу која води према Шишави са реконсртукцијом атмосферске и фекалне канализације, као и за реконструкцију пута Власотинце – Доња Ломница. Тодоровић је обавестио одборнике и да ће се средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Србије радити атмосферска канализација у МЗ Росуља, у улици Бабичког одреда.

Шеф одборничке групе СПС – ЈС Милан Јовић похвалио је то што се у буџету нашла изградња паркинга поред реке и додао да није проблем да на свакој седници буде ребаланс уколико је то зарад решавања важних питања за грађане.

Одборници су затим усвојили одлуку о накнадама за коришћење јавних површина, предлог статута општине усклађен са изменама закона, дали су сагласност на план и програм рада Дома здравља за 2019.годину и усвојили извештаје о раду Општинског правобранилаштва и Штаба за ванредне ситуације. Без расправе су усвојене и тачке дневног реда везане за одлуку о накнади трошкова транспорта и депоновања комуналног отпада, давања сагласности на закључивање уговора о тој накнади и израду стратегије јавног здравља становништва општине Власотинце.