Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПРВА НАГРАДА ЗА ВЛАСОТИНЦЕ

Општина Власотинце освојила је прву награду у области Одговорност и владавина права, у оквиру првог Националног годишњег такмичења за избор најбоље праксе у примени принципа добре управе на локалном нивоу за 2018. годину. Награда је припала власотиначкој општини зато што је у сарадњи са општином Бојник, кроз поступак успостављања и управљања телом за решавање проблема напушетених паса, поступала уважавајући начела одговорности и поштовања релевантних правних норми, стоји, између осталог, у образложењу одлуке.

-Општина Власотинце је испоштовала све прописе реализујући пројекат Прихватилишта за напуштене животиње, то је чињеница, али наши грађани од тог пројекта очекују више – очекују да паса једноставно не буде на улицама. То треба да реши изградња азила. Зато је локална самоуправа купила парцелу која се наслања на ону на којој се налази прихватилиште и нам је да ту направимо азил – каже председник општине Власотинце Зоран Тодоровић.

У остале три категорије – ефикасност и делотворност, транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе и равноправност и одсуство дискриминације –  победили су Нови Пазар, Рума и београдска општина Врачар. Победници у свакој од категорија добили су и новчану награду у износу од по 3.000 долара.

Национално такмичење за избор примера најбољих пракси у примени принципа добре управе на локалном нивоу реализује се у оквиру пројекта „Унапређење доброг управљања на локалном нивоу“ који реализују Министартсво државне управе и локалне самоуправе и Стална конференција градова и општина, у оквиру програма SWISS PRO.

Више о пројектима награђених општина