Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

Нови мост у Конопници доступан за саобраћај

Мештани Конопнице могу од данас да користе нови мост преко Власине, чија је изградња почела пре шест месеци, а завршена, како је и планирано, до краја 2018.године.

Објекат чија је дужина 71 метар, а ширина коловоза шест метара, има са обе стране пешачке стазе ширине од по један метар. Изграђен је средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Србије у износу од непуних 118 милиона динара.

Осим моста, урађене су приступне саобраћајнице, уређено корито реке по 25 метара узводно и низводно од моста и конопнички канал. Мост је пројектован и за велике теретне камионе, кажу инжењери. Привремени прелаз преко реке, који је коришћен за време изградње моста,  биће ових дана уклоњен, кажу у предузећу Трејс које је извело радове.

-Обећали смо да ћете добити нови мост и он вам је од данас на располагању да га користите – рекао је председник општине Власотинце Зоран Тодоровић.

Члан савета Месне заједнице у Конопници Горан Стојиљковић додао је да је данашњи дан уписан у историју овог места јер његови житељи 30 година чекају на нови мост.

Стари конопнички мост изграђен је пре пола века, пре 30 година значајно је оштећен у поплави која је захватила власотиначки крај, а од пре седам година био је забрањен за саобраћај. Срушен је овог лета и на његовом месту никао је нови мост који је од данас доступан за саобраћај.