Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

НАСТАВЉЕНА СЕДНИЦА СО ВЛАСОТИНЦЕ

На вечерашњем наставку седнице скупштине општине Власотинце започете пре четири дана, одборници су усвојили предлог одлуке о локалним комуналним таксама која је, у складу са Законом о накнадама за коришћење јавних добара, подељена на два дела.

– Поред тога, висина такси је усклађена са растом цена на мало у складу са законом. У другим деловима ова одлука није мењана у односу на претходне године – рекао је председник СО Власотинце Братислав Петровић.

Локални парламент усвојио је одлуку о награђивању противградних стрелаца којом ће они и наредне године примати шест месеци по 10.000 динара, од чега 4.000 исплаћује РХМЗ, а 6.000 динара општина Власотинце. Они су подржали и предлоге решења о престанку мандата старим члановима школских одбора и именовању нових у Техничкој школи, Гимназији и ОШ „25.мај“ у Доњој Лопушњи. Одборник Жарко Костић није био задовољан извештајем анкетног одбора о трошковима за уређење скупштинске сале, подрумских просторија, портирнице у згради општине и надстрешнице и затражио да стручни људи утврде да ли је цена вискока или не. Одборник Славољуб Митов дао је оставку на место члана анкетног одбора нагласивши да „ако је било крађе тиме треба да се бави полиција“. Шеф одборничке групе СНС-а и заменик председника скупштине општине Ненад Стојковић додао је да свако ко има сазнања да је било крађе треба то да пријави полицији и изразио спремност да то и он учини уколико добије доказе. За предлог да се формира нови анкетни одбор гласала су четири од 40 одборника присутних у сали, због чега он није прихваћен.