Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ОТВОРЕНО ЈЕДИНСТВЕНО УПРАВНО МЕСТО У ВЛАСОТИНЦУ

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић И председник општинеВласотинце Братислав Петровић отворили су јединствено управно место, у простору некадашњег Услужног центра у згради општине. Јединствено управно место треба да олакша грађанима све процедуре за остваривање њихових права, без лутања од канцеларије до канцеларије. На шалтеру се добијају информације, подносе захтеви, а на истом месту се, у предвиђеном року, долази по решење о остваривању права.

 -Ово је девето јединствено управно место отворено на територији републике Србије. Пројекат је покренут 2018.године, када је осам јединица локалне самоуправе добило средства да реализује. У прошлој години шест локалних самоуправа је добило средства, једна од њих је и Власотинце и друга је из те групе која је реализовала пројекат. Прва је била град Ужице. Остали су још Рача, Стара Пазова, Горњи Милановац и Куршумлија. Суштина је да на једном месту омогућимо грађанима да остваре комуникацију са управом. Такође, општинска управа има значајну улогу у комуницирању између грађана и јавних предузећа и установа и добијање тих важних информација је веома значајан сегмент јединственог управног места – рекао је министар Ружић.

Он је позвао све јединице локалне самоуправе које нису до сада учествовале на овим конкурсима да се пријаве на јавни позив који је објављен данас. Средства су, додао је умањена, због спречавања негативних последица ковида 19, али за 20 милиона, колико је на располагању, четири општине могу да добију јединствена управна места.

Министар Ружић подсетио је да је министарство које води, за четири године, са локалним самоуправама реализовало 210 различитих пројеката.
На шалтерима општинске управе месечно се прими око 800 захтева грађана, а годишње се формира око 10.000 предмета, изнео је податак председник општине Власотинце Братислав Петровић.
-Обједињена процедура допринеће ефикаснијем раду службеника и корисника услуга.
На овај начин ће грађани уштедети време и избећи непотребне трошкове. Од понедељка ће овде моћи да подносе захтеве и добијају решења – рекао је Петровић.
За реализацију пројекта јединственог управног места у Власотинцу ресорно министарство издвојило је 6,5 милиона, а локална самоуправа 650.000 динара.