Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПОДРШКА ЛОКАЛНИМ МЕХАНИЗМИМА ЗА РОДНУ РАВНОПРАВНОСТ

Општина Власотинце једна је од 12 локалних самоуправа које су постале део пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“, који спроводе Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women) и Координационо тело за родну равноправност Владе Републике Србије, а уз финансијску подршку Европске уније.

У питању су активности које треба да пруже подршку локалним механизмима за остваривање родне равноправности. Власотиначки пројекат “Подизање капацитета жена сеоских подручја за њихово укључивање у развој сеоског  туризма са повећањем свести о женском предузетништву” подржан је са 500.000 динара.

-Важно нам је да анимирамо жене у сеоским подручјима власотиначке општине, због чега смо предвидели практичне и теоријске обуке о гајењу воћа и поврћа, обуку за маркетинг у пољопривреди и развој руралног туризма, као и предузетништва, како би оне стекле одређене компетенције да постану кооперанти и предузетнице – каже координатор пројекта Маринко Ђорђевић.

Уговори су јуче уручени председницима општина Власотинце, Бачка Паланка, Бечеј, Блаце, Крагујевац, Краљево, Куршумлија, Нова Варош, Пожаревац, Рашка, Сврљиг и Врање.