Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПРОГРАМ СТРУЧНЕ ПРАКСЕ У ВЛАСОТИНАЧКОЈ ОПШТИНИ

У оквиру једне од три мере запошљавања, које Национална служба запошљавања спроводи у сарадњи са општином Власотинце, кандидатима и послодавцима уручени су уговори о реализацији стручне праксе. Укупно осам послодаваца са подручја власотиначе општине изразило је потребу за ангажовањем 13 радника на овај начин. Највише их је са високом стручном спремом – деветоро, а по двоје су са вишом, односно са средњом стручном спремом.

-Ово је добар начин да се млади људи уведу у посао, стекну одређено искуство и самопоуздање. Уколико постоји обострани интерес верујем да ће се након програма стручне праксе послодавци и полазници договорити око наставка сарадње. Национална служба запошљавања је наш партнер у овом послу, ја им захваљујем на помоћи и сарадњи, а верујем да ће бити ту и ако вам буду били потребни око каснијег ангажмана или још боље, око започињања сопственог посла – рекао је предсендик власотиначке општине Зоран Тодоровић. 

-Општина Власотинце је једна од 106 општина које на овај начин спроводе Локални акциони план запошљавања. Волели бисмо да се кандидати који успешно заврше овај програм не враћају на нашу евиденцију већ да стечена знања и компетенције искористе на прави начин. Послодавцима могу да поручим да до краја новембра могу да аплицирају за различите програме код Националне службе запошљавања за ову годину – рекао је директор лесковачке филијале НСЗ Дејан Станковић.
Захтев за радницима по програму стручне праксе у власотиначкој општини поднели су приватна предузећа „Шарић“, Еклад фин, Дигмат, ДНН капитал градња и „Нешко“, као и Центар за социјални рад, Дом здравља и ОШ „8.октобар“. Општина Власотинце у сарадњи са Националном службом запошљавања одвојила је ове године 6,5 милиона динара за активне мере запошљавања. На јавним радовима ангажовано је 20 лица, у категорији теже запошљивих ангажована су 4 лица, а од 13 кандидата за које је одобрен програм стручне праксе уговоре је данас потписало осморо. За преостале је рок 45 дана, односно до половине октобра.