Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА УДРУЖЕЊИМА

Представници удружења чији су пројекти одобрени на конкурсу локалне самоуправе, потписали су данас уговоре о реализацији са општином Власотинце. Активности удуржења подржане су са четири милиона динара. А зелено светло добила су 34 пројекта.

-Пред вама је био широк дијапазон тема од јавног интереса – од превенције свих врста насиља и дискриминације, преко очувања традиције, до промоције лепота власотиначког краја. Сви ти пројекти доприносе једној димензији која нашим животима и нашем месту даје потребну разноврсност. Верујем да ћете реализацијом пројеката допринети покретању низа тема од јавног интереса у оптини Власотинце – рекао је председник општине Братислав Петровић.

Он је изразио наду да ће добитници средстава имати времена да квалитетно реализују садржаје, подсећајући да је корона „успорила“ многе активности и конкурсе у претходном периоду.

Конкурс је обухватио три области,  културу, одрживи развој и област социјалне заштите, а о пројектима су одлучивале три комисије. Координатор комисија које су одлучивале о пројектима Маринко Ђорђевић додао је да је кандидовано 37 пројеката, а да су три одбијена,

– Једање одбијен због неблаговремене пријаве, други није био у складу са дефинисаним областима и није имао исказане трошкове у буџету, а трећи није прихваћен јер је подразумевао реконструкцију објекта  који је у власништву општине, а подносилац пројекта у тренутку конкурисања није имао основ за коришћење објекта – рекао је Ђорђевић.