Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПОВЕЋАВА СЕ БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА СА ИНДИКАЦИЈАМА ЗА ТЕСТИРАЊЕ

Резултати пристигли у последња 24 сата у Завод за јавно здравље Лесковац показују да је од 12 особа тестираних у власотиначком Дому здравља пет позитивно на вирус корона. Број пацијената у ковид амбуланти није се значајно повећао у последњих 10-ак дана, али се повећао број особа са индикацијама за тестирање, показују подаци Дома здравља.

-У Дому здравља последње две недеље није у функцији рендтген апарат јер су мерења показала повећану дозу напона која је изнад граница дозвољених законом, односно Правилником о примени извора јонизујућег зрачења у медицини, што је утврдио Институт за медицину рада Србије „Др Драгомир Карајовић“. У току је набавка новог апарата који смо добили од Министарства здравља и за који очекујемо да ће бити монтиран у наредне две недеље. До тада, пацијенти за које лекари процене да је неопходно снимање шаљу се у лесковачку Општу болницу – каже директор Дома здравља Милена Станковић Митровић.

На подручју власотиначке општине у септембру је било 14 позитивних, у октобру 11, од чега је седам позитивних било само у последњој недељи октобра.

ЈКП Водовод од краја октобра спроводи појачану дезинфекцију простора око Дома здравља, образовних установа, али и свих јавни површина на којима циркулише већи број људи.

У Штабу за ванредне ситуације моле грађане да поштују мере заштите – да носе маске и држе дистанцу, као и да избегавају окупљања.