Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

Председник републике у Власотинцу

ОШ „Синиша Јанић“у Власотинцу била је прво место које је председник Србије Александар Вучић обишао на путу кроз Јабланички округ, у оквиру кампање „Будућност Србије“.

-Да радимо и градимо, да останете у свом месту, да не идете ни у Лесковац, ни у Ниш, ни на запад, већ да заувек останете овде – пожелео је председник републике окупљеним грађанима у дворишту школске зграде која је комплетно реновирана средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Србије.

Он је подсетио да је 2013. и 2014. године обећао тешке реформе, али и то да ће Србија оздравити, што, како је рекао, показују јавне финансије са којима данас нема проблема додајући да све мора да иде и бржим темпом.

-Истовремено замолићу све људе на локалу да покажу бригу према људима, да их приме, чују, да слушају њихове проблеме и да покушавају да их решавају. Узели смо свако писмо које је донето, али не можемо све проблеме ми да решимо, морамо са локалним челницима да радимо заједно на томе- рекао је Вучић.

Он истакао и чињеницу ће се са завршетком коридора 10 у овом крају повећати саобраћај, као и да је Власотинце пролазно место према Власинском језеру, што отвара бројне могућности за његову туристичку афирмацију.

Председник републике је потом обишао школске учионице, а ученици су му рецитовали песме на локалном говору.

Основци школе „Синиша Јанић“ данас су, после паузе од неколико месеци, поново сели у школске клупе. За то време зграда је потпуно реновирана и опремљена средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима у износу од 87,5 милиона динара. За викенд се очекује асфалтирање дворишта, најавио је директор школе Горан Митић, а у понедељак почињу радови на изградњи фискултурне сале у дворишту, које финансирају Министарство привреде и општина Власотинце.