Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

Усклађивање активности са новим законом

На седници поводом Међународног дана цивилне заштитте, чланови Штаба за ванредне ситуације општине Власотинце формирали су радну групу за израду израду Оперативног плана за воде II реда, који треба да буде усаглашен са Законом о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама. Они су, у складу са одредбама овог закона донетог крајем 2018. године формирали и стручне тимове за евакуацију и збрињавање, за случај епидемије, за случајеве клизишта и одрона, већих поплава, великих снежних наноса и за деловање у случају већих пожара.

-Цивилна заштита је организовани одговор друштва на опасности које угрожавају људе и материјална добра и које је Србија, чини ми се, боље уредила новим законом. Њиме је предвиђено и формирање јединица цивилне заштите и њихово опремање за шта, сматрам, треба више да уложимо – рекао је председник општине Власотинце Зоран Тодоровић, који је, по функцији и командат Општинског штаба за ванредне ситуације.

Поводом дана цивилне заштите, захвалницу за изузетан допринос у заштити и спашавању становништва добила је Ватрогасно – спасилачка јединица у Власотинцу, а примио је њен руководилац Драган Стаменковић. Он јеовом приликом апеловао на грађане да не пале стрњике како не би изазивали већу штету и упозорио да су ватрогасци у власотиначком крају већ интервенисали у овој години због тога, иако су људи тек „закорачили“ у њиве после зиме.