Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

Из Прихватилишта удомљено 35 паса

Пас коме су запослени у Прихватилишту за напуштене животиње у Власотинцу дали име Драгана, разликује се од осталих. Она је пас инвалид и користи инвалидска колица намењена животињама.

-Нашли смо је у Орашју, средином децембра. Смрвљене су јој обе шапе задњих екстремитета и сломљена јој је кичма. Водили смо је на снимања, али нема шансе да прохода. Бринемо о њој најбоље што можемо, међутим, немамо у прихватилишту услове за инвалидне псе. Зато позивамо грађане који желе да је удоме да могу да дођу у прихватилиште и преузму је. Њој треба посебна нега, неко ко ће да брине о њој целог дана. Колица која она користи су донација нашег суграђанина Јордана Шарића – каже Томислав Шушулић из радне јединице Зоохигијена у ЈКП Комуналац.

Прихватилиште за напуштене животиње у Власотинцу почело је са радом средином прошле године. До сада је кроз њега прошло око 200 паса од којих је 35 удомљено. Након третмана који, између осталог, обухвата чишћење, стерилизацију, кастрацију, вакцинацију и чиповање и који траје две до три недеље, пси се враћају на улицу. Општина Власотинце откупила је парцелу која се наслања на прихватилиште с намером да изгради азил и тако трајно склони псе са улица.