Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

Ми смо мислили…

Представници општине Инђија боравили су данас у посети општини Власотинце, пре свега са жељом да се упознају са спровођењем система дуалног образовања у Техничкој школи. Они су, осим школе и њених радионица, обишли и фабрике у којима ученици похађају практични део наставе.

-Врло сам пријатно изненађен оним што сам видео. Свако до ученика има своје место у компанијама. Сарадња између локалне самоуправе, Техничке школе и компанија је врло озбиљна и постоји међусобно разумевање. Ми у Инђији имамо компаније, али оне још нису спремне за овај систем дуалног образовања – изнео је утиске председник Скупштине општине Инђија Милан Предојевић.

Са невеликим очекивањима дошла је и директор Техничке школе „Михајло Пупин“ у Инђији Драгана Младеновић.

-Моји су утисци сјајни. Знате, ми обично мислимо да је код нас боље, а на југу тамо да је стање лошије, али могу рећи да сам се постидела. Много тога смо новог видели и добили смо велику мотивацију да то дуално образовање поставимо на што стабилније „ноге“ – рекла је Младеновић додајући да у тамошњој Техничкој школи тренутно постоји један образовни профил који се ради по дуалном систему.

Техничка школа у Власотинцу реализује шест образовних профила по овом систему, а  у мају своје образовање завршава прва генерација ученика која се школује по дуалном систему.

-Мени је чудно било да једна од најбогатијих општина у Србија долази код нас да нешто ново види и научи, али ми је свакако веома драго због тога. Ми смо били упорни у жељи да образујемо кадрове у складу са потребама привреде и тврдим да је све то остварљиво ако на томе вредно и упорно радите – рекао је директор власотиначке Техничке школе Миливоје Ђорђевић.

По доласку у Власотинце, госте из Инђије најпре је примио председник општине Зоран Тодоровић који је нагласио добру сарадњу општине са школом и компанијама.

-Из те сарадње, и уз подршку ГИЗ-а, настали су образовни профили који су потребни компанијама, а то значи да се деца школују са перспективом да по завршетку школовања одмах нађу посао – рекао је Тодоровић и додао да су се учесници састанка сложили да је данашње дуално образовање оно што је некада постојало код нас као Школа ученика у привреди.