Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА И НИЖИ РАЗРЕДИ ОД СУТРА РАДЕ ОД КУЋЕ

На предлог Штаба за ванредне ситуације у Власотинцу, Школска управа Лесковац одобрила је рад од куће за ученике нижих разреда основних школа и полазнике Предшколске установе „Милка Диманић“ на територији општине Власотинце. То значи да ће ученици од првог до четвртог разреда основних школа и полазници вртића од 1. до 20. децембра прећи на онлајн програм.

Разлог је и даље велики број заражених на територији општине који се не смањује, иако је ванредна ситуација на снази већ 18 дана.

– Ако не сведемо контакте на оне који су заиста неопходни, бројке ће и даље да расту. Апелујем на грађане да поштују мере и да сви заједно допринесемо смиривању ситуације – каже командант штаба и председник општине Братислав Петровић.

У последња 24 сата власотиначки Дом здравља бележи 43 нова случаја позитивних пацијената – показује збир резултата PCR и антигенских тестова. У 15-ак случајева, у последњих месец дана, догодило се да тест  буде позитиван и након две недеље од првог налаза, иако пацијенти у међувремену користе терапију и осећају побољшање општег стања, констатују лекари.