Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПРЕДСТАВЉЕНИ КОНКУРСИ НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗАПОШЉАВАЊА

Представници Националне службе запошљавања, филијале Лесковац, представили су у Власотинцу конкурсе које је ова служба расписала, намењене приватном и јавном сектору. Реч је о 13 конкурса који треба да олакшају запошљавање различитих категорија незапослених лица.

– Овде смо данас у  Власотинцу да послодавцима приближимо могућности које имају и да их мотивишемо да конкуришу тако где пронађу интерес. Акценат је на теже запошљивим категоријама становништва, као што су млади до 30 година без завршене средње школе, старији од 50 година, дугорочно незапослени, затим Роми, особе са инвалидитетом, корисници социјалне помоћи, особе у статусу технолошког вишка – рекла је в.д. директора НСЗ Лесковац Оливера Пешић.

Она је нагласила да су сви конкурси на сајту НСЗ, а да су запослени у лесковачкој филијали и испоставама у Власотинцу, Медвеђи, Бојнику и Лебану на располагању грађанима и послодавцима за додатне информације.

За реализацију ових 13 конкурса држава ће издвојити 6,3 милијарде динара, као и додатних 550 милиона динара за подршку особама са инвалидитетом.