Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПРЕДСТАВНИЦИ ЂАЧКИХ ПАРЛАМЕНАТА НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА

У оквиру обележавања Дечје недеље, председник општине Власотинце Братислав Петровић примио је, одвојено,  представнике ђачких парламената основних школа „8.октобар“ и „Синиша Јанић“. Он је деци поручио да су сада дошли формално, али да са председником могу да разговарају кад год је слободан, а у случају да је одсутан, примиће их, како је рекао, његови сарадници. Такође, изразио је и наду да ће његови данашњи гости, када буде требало да одлучују где ће живети, изабрати да остану у свом граду.

– Зато радимо школе, путеве, реновирамо здравствене установе, градимо игралишта, реконструишемо шеталишта… И реконструкција ваше школе се приводи крају. Трудимо се да обезбедимо радна места, како бисте ви видели будућност у родном граду. Важно је да учите, да стичете знања и вештине које ће вам омогућити да се успешно бавите послом којим желите. Изговора увек има ако желите да их нађете, међутим, важно је да будете самодисциплиновани, да учите и кад нећете одговарати јер то што научите треба вама, не наставнику – поручио је Петровић седмацима и осмацима.

Ученике ОШ „8.октобар“ занимало је који су наставници председнику били омиљени и чега се посебно сећа из школских дана. Ученици школе „Синиша Јанић“ желели су, између осталог,  да знају који се орган у локалној самоуправи бави ресором школског образовања, хоће ли бити нових садржаја поред Власине, а имали су и један предлог везан за такмичење – да се, када прође корона, организују спортска такмичења између школа, којих је раније било, а већ неко време не постоје.

Пријему је присуствовао и већник задужен за основно и средњошколско образовање, Александар Јовић, који је рекао да су у оквиру дечје недеље школама у власотиначкој општини подељене саднице дрвећа, њих 100, како би се засадиле у школским двориштима. Једино их школа „8.октобар“ није добила, с обзиром на то да у њој траје реконструкцијам објеката.

Деца су председнику поклонила слике и захвалницу које су сами урадили, а из кабинета су испраћени са пригодним поклонима.