Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПРОЛЕЋНО ЧИШЋЕЊЕ И НОВА ОПРЕМА

Радници ЈКП Комуналац завршавали су данас са уређењем дела Власотинца код бране, у склопу редовних активности, али је интензитет радова био појачан како би се место додатно уредило пред предстојеће празнике, речено је на конференцији за новинаре код власотиначке бране.

– Дан пред почетак Ускршњих празника завршавамо деоницу у најлепшем делу Власотинца, а то је кеј. Наставићемо са уређењем након празника, а екипе ће дежурати и током празника – рекао је директор ЈКП Комуналац Зоран Јовић.

Он је најавио да ће након првомајских празника кренути са дељењем канти у сеоским месним заједницама и по формирању коначне базе корисника кренуће са изношењем смећа у свим месним заједницама које гравитирају Власотинцу.

– За све грађане Власотинца је важна и информација да ће ЈКП Комуналац након првомајских празника кренути са заменом оштећених канти. Грађани могу да се пријављују за замену поломљених канти у канцеларијама наплатне службе, а један  од услова да бесплатно добију нове канте биће да немају неизмирене обавезе за изношење и депоновање смећа – рекао је Јовић.

Општина Власотинце је у последњих годину и по дана значајно побољшала услове за пружање комуналних услуга.

– Укупна вредност набављених возила, опреме и алата је близу 150 милиона динара. Највећи део тих средстава је обезбеђен из буџета општине, више од 80%, а остатак посредством Министарства заштите животне средине и Кабинета министра за недовољно развијене општине – рекао је члан Општинског већа Драгиша Миљковић.

Он је подсетио четири возила намењена „Водоводу“ и „Комуналцу“, која су набављена прошле године и да се очекује испорука канал-џета. Стигло је и 40 нових, класичних, контејнера, затим 2500 канти за смеће за домаћинства, као и осам подземних контејнера од којих је седам већ постављено. Уместо камиона „корпара“, стићи ће још пет подземних контејнера и 45 обичних, а од Министарства заштите животне средине, треба да стигну још 1222 канте и 12 пластичних контејнера, речено је на конференцији.

– Оно што ја желим да поручим у име локалне самоуправе јесте да иако је списак опреме значајан, он сам по себи не значи много уколико заједно не бринемо о  нашем окружењу – да не правимо депоније где стигнемо, да не бацамо жар у канте и контејнере, да не ломимо чесме и не остављамо смеће за собом у парковима, поред реке и на другим локацијама – рекао је Миљковић.

Члан Општинског већа Жаклина Стефановић најавила је акцију „Заврнимо рукаве“, која ће се одржати у суботу 22. априла широм Србије, а којој ће се прикључити и општина Власотинце.

– Наше установе и предузећа ће низом активности обележити овај важан датум у еколошком календару. Ове године ставићемо акценат на значај водотока који дају  имиџ Власотинцу. Локална самоуправа и Туристичка организација спровешће акцију чишћења обала Власине, Каменичког потока, Пушкинове и Чаробне долине. Позивам све грађане да нам се придруже у суботу 22.априла – рекла је Стефановић.

Говорници на конференцији сложили су се да „смо сви на истом задатку – да наше окружење буде лепше, чистије и здравије“.