Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ПРОЈЕКТЕ МЛАДИХ

Неформалне групе младих од 18 до 30 година (минимум пет особа)  могу од данас да се пријаве на нови конкурс Фондације  Ана и Владе Дивац који је расписан за становнике пет локалних самоуправа  – Власотинце, Владичин Хан, Прокупље, Обреновац  и Зајечар.

Дивац омладински фондови подржавају пројекте у вредности до 100.000 динара који се реализују на територији наведених локалних самоуправа и имају за циљ побољшање живота младих у најразличитијим областима: активизма и волонтеризма, културе, спорта, здравља посебно менталног здравља, безбедности, запошљавања, образовања, миграција, посебно повратка из ЕУ у Србију по споразуму о реадмисији; оригиналне, занимљиве и корисне пројекте које подстичу друге младе да се укључе и буду активни чланови средине у којој живе; пројекте које одговарају на локалне потребе и имају широк утицај на заједницу, посебно у руралним  срединама, као и пројекте који доприносе циљевима Стратегије за младе Републике Србије.

Предност приликом финансирања имају пројекти које осмисле и реализују млади из сеоских заједница, жене, Роми и повратници, као и пројекти који у своје активности укључују младе из ових осетљивих група.

Конкурс је отворен до 1. новембра 2023. године у 16 часова, а предвиђено је да се сви подржани пројекти реализују у периоду од 1. децембра 2023. до 31. марта 2024. године.

Форма предлога пројекта налази се на линку ОВДЕ и треба га послати искључиво кроз попуњавање формулара у наставку стране. Предлози пројеката достављени на било који други начин или поштом неће бити узети у разматрање.

У оквиру пројекта Немачке развојне сарадње “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији” коју спроводи ГИЗ у партнерству са Министарством туризма и омладине Републике Србије, подржавају се омладински фондови у изабраним руралним заједницама: Обреновац, Прокупље, Зајечар, Власотинце и Владичин Хан. Омладинске фондове имплементира Фондација Ана и Владе Дивац у сарадњи са изабраним локалним самоуправама.