Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

СЕРТИФИКАТИ ЗА ВРШЊАЧКЕ ЕДУКАТОРЕ

Под слоганом „Никад не судите унапред“, а у оквиру пројекта „Стоп насиљу“, 33 ученика ОШ „Синиша Јанић“ добило је данас сертификате да за вршњачке едукаторе у области људских и посебно женских права.

Испред Удружења СОС за жене и децу жртве насиља, Светлана Шарић и Снежана Даскаловић сложиле су се да су деца била веома активна и да су стекла знања која ће им, свакако, користити у будућности.

Координатор пројекта професор Славиша Шушулић истакао је да су ученици који су учествовали у пројекту спреми за будућност, да могу успешно да корачају и да самостално едукују вршњаке.

Члан Општинског већа задужен за област образовања Александар Јовић рекао је да лично има дилему да ли је вршњачко насиље у порасту или га само примећујемо на другачији начин.

– Било би добро  да је само ово друго. Ипак, важно је да имамо обучене младе људе да то препознају међу својим вршњацима и да могу да аларимирају надлежне када се такво насиље деси – закључио је Јовић.

Пројекат је спровело Удружење СОС за жене и децу жртве насиља, уз финансијску подршку Општине Власотинце и Удружења Реконструкција Женски фонд из Београда.