Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

„СЛУЖИМО СРБИЈИ, СЛУЖИМО ВЛАСОТИНЦУ“

            Дан општине Власотинце обележен је данас свечаном седницом скупштине општине на којој су уручена традиционална октобарска признања. Ове године слави се и 75 година од ослобођења од фашизма, а у том рату учествовало је 3600 Власотинчана.

У осмоминутном документарном филму сажети су резултати рада локалне самоуправе између два октобра, чији је замах успорила пандемија корона вируса.

Предсендик општине Братислав Петровић рекао је да због тога неизвесност провејава и у краткорочним, а камоли у дугорочним плановима.

-Зато ћемо радити без великих обећања, али уз пуно труда и залагања. Завршићемо започете пројекте и израдити нове, оне за којима постоји реална потреба становништва. Намера је да и убудуће улажемо у све области живота, а колико и у којој мери зависиће од расположивих средстава. Због тога је важно да очекивања прилагодимо новој реалности – рекао је председник власотиначке општине.

Октобарско признање у виду дипломе 10.октобар припало је Црвеном крсту Власотинце, Ковид амбуланти Дома здравља, Тиму за хуманитарне акције ПУ „Милка Диманић“, државном секретару Министартсва здравља проф.др Бериславу Векићу, начелнику Штаба за ванредне ситуације Ивану Станковићу и раднику Центра за социјални рад Снежани Даскаловић. Диплома „10.октобар“ са новчаном наградом од 50.000 динара припала је Жарку Ивковићу, „сребрном момку“ са Међународне Мендељејеве хемијске олимпијаде, сада студенту хемије у Нишу.

Пре доделе диплома, предсендик СО Власотинце Милан Јовић подсетио је да су највеће општинско признање заслужили и запослени у ПУ „Милка Диманић“ који су са грађанима и родитељима евакуисали децу након избијања пожара у објекту Дечја радост.

-Желим да поручим запосленима да их следеће године чека то признање јер су ове године све процедуре око избора биле завршене, а онда је дошло до пожара – рекао је Јовић.

У име добитника октобарских диплома емотивним говором захвалио се начелник Штаба за ванредне ситуације и мајор Војске Србије у резерви Иван Станковић.

– Драги пријатељи, дозволите ми да ово своје обраћање и израз лине захвалности употпуним једним војничким поздравом – Служимо Србији. Бићу слободан да овај поздрав допуним још једним, за мене веома важним – Служимо Власотинцу. То је мисао коју ми, Власотинчани стално морамо да имамо на уму , да је понављамо и стално се према њој владамо и то не само ми који се бавимо јавним пословима већ сви, без обзира на то чиме се баве – поручио је Станковић.

Трио гимназијалки, Мила Митић, Петра Диманић и Милена Крстић извео је песму „Ој, Србијо мила мати“, а Мила Митић говорила је и Пркосну песму Добрице Ерића. Овогодишња свечаност одржана је у присуству одборника, руководства локалне самоуправе и добитника признања, без званица из других области живота, због примене противепидемијских мера.