Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

„СТАРИ ПРИЈАТЕЉИ – НОВЕ МОГУЋНОСТИ“

Под слоганом „Стари пријатељи – нове могућности“, у оквиру прекограничне сарадње између Србије и Северне Македоније, представници општина Куманово и Старо Нагоричане, као и занатлије и пољопривредни произвођачи из ових крајева боравили су данас у Власотинцу. Они су, у оквиру тродневне студијске посете, посетили и Лебане и Сурдулицу.

– Природна блискост између народа на овај начин је само учврћена, а прекогранична сарадња резултирала је низом контаката, које ће педесетак учесника са обе стране наставити да унапређује у наредном периоду – рекао је председник СО Власотинце Милан Јовић прилико пријема учесника.

Помоћник председника општине Небојша Стојановић нагласио је да је реч о братским народима међу којима влада разумевање.

– Добро нам дошли драги пријатељи, ми смо сличног темперамента и  менталитета и зато се добро разумемо. Ово је прилика да се додатно повежемо и да сарађујемо тамо где имамо заједничке интересе – поздравио је госте Стојановић.

Шеф Одељења за урбанизам, привреду, заштиту животне средине и имовинско-правне послове Маринко Ђорђевић пожелео је гостима пријатан боравак у вароши на Власини и пуно успеха у будућој сарадњи.

Након кратког филм о Власотинцу и презентације Туристичке организације, гости су у Гигиној кући присуствовали изложби власотиначких производа, од вина и меда до сувенира. Потом су посетили дестилерију Воћарске задруге Росуља, прошетали кејом преко бране, до меморијалног комплекса Старо гробље и чувеног Млина, симбола Власотинца.

Ова студијска посета завршница је пројекта „Боље прилике по мери неразвијених подручја“ започетог у априлу прошле године. Он је део ИПА програма  прекограничне сарадње Србије и Северне Македоније, вредан је близу 190 хиљада евра, а  финансирали су га Европска унија са 85 посто и НАЛЕД и партнери са 15 процената.