Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

СТИГЛЕ КАНТЕ И КОНТЕЈНЕРИ ИЗ МИНИСТАРСТВА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Представници министарства заштите животне средине и заменик председника општине Владимир Коцић потписали су данас уговор о додели 1222 канте за смеће и 12 контејнера општини Власотинце. Ове посуде су испоручене и биће ускоро подељене и распоређене.

– Значајна нам је свака врста подршке у комуналном сектору јер се стално трудимо да га унапредимо. Канте су нам посебно важне јер уводимо сеоске месне заједнице у систем одвоза смећа – рекао је заменик председника општине Власотинце Владимир Коцић. Он је представнике ресорног министарства упознао са свим улагањима општине у јавно-комунална предузећа, која у претходне две године износе више од 130 милиона динара.

У име одељења министарства које сарађује са јединицама локалне самоуправе, Владан Васић се интересовао за начине одлагања отпада и за стање дивљих депонија.

Директор ЈКП Комуналац Зоран Јовић рекао је да су канте за смеће, које је општина раније набавила, до сада подељене у пет од 11 месних заједница, колико је планирано да се уведе у систем одвоза смећа из домаћинстава.

– Планирамо до краја јуна да завршимо поделу канти грађанима. Почећемо ових дана и са заменом старих, о чему ћемо грађане посебно обавестити – рекао је Јовић.