Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

Стопа пореза на имовину остаје непромењена

Стопа пореза на имовину у 2019.години остаће иста као у овој години, одлучили су одборници Скупштине општине Власотинце на синоћњој седници.

-У наредној години ће и стопа пореза на пољопривредно земљиште остати 0%, што значи да носиоци пољопривредног газдинства неће плаћати порез на пољопривредно земљиште – рекао је председник скупштине Братислав Петровић.

Одборници су усвојили и одлуку о доношењу плана детаљне регулације за радну зону Гложане.

-Од ЕУ ПРО програма смо добили средства за израду планских докумената, односно плана детаљне регулације јер за ту зону имамо заинтересоване инвеститоре – рекао је председник општине Зоран Тодоровић.

Одборници су усвојили и одлуку о повећању основног новчаног капитала у „Водоводу“. Ван снаге стављено је решење о именовању директора Центра за социјални рад општина Власотинце и Црна Трава јер, како је образложено, није објављено у Службеном гласнику пошто није добијена сагласност ресорног министарства. Због тога је донето решење о именовању вршиоца дужности директора. На то место именована је Љубинка Пузић.

Она је на крају седнице, због именовања, дала оставку на одборничко место, што је учинила и Драгана Димитријевић, одборник СНС-а, због именовања на место директора основне школе у Гложану. На почетку седнице потврђен је мандат Ивану Милошевићу са листе „Велимир Илић – Нова Србија – Бошко Станчић“.