Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

SWISS PRO за 99 општина и градова

Добро управљање, социјална укљученост и родна равоправност области су у оквиру којих ће Влада Швајцарске у наредне три године пружати подршку развоју градова и општина у Србији, изјавила је представница Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге, UNOPS, Наташа Ивановић приликом данашњег боравка у Власотинцу.

-Укупно 99 општина и градова јужно од Саве и Дунава у Србији има могућност да конкурише за пројекте којима би остварили бољитак у овим областима.  Ту смо да пружимо подршку како бисте кандидовали добре и реално оствариве пројекте – рекла је службеница за добро управљање и родну равноправност UNOPS-а Снежана Либонг Нгаи.

-У области е-управе имамо капацитете за које нам је потребна помоћ да бисмо их адекватно искористили, а у области социјалне укључености мислим да треба реалније да сагледамо потребе – рекао је председник општине Зоран Тодоровић.

-У општини Власотинце постоји Савет за родну равноправност, а урадили смо и Локални акциони план, тако да постоји основа коју можемо да надоградимо реализацијом добрих пројеката – истакао је Маринко Ђорђевић, задужен за послове доброг управљања у општини.

Састанку су присуствовали и начелник Општинске управе Марјан Станковић, шеф Службе за буџет и финансије Саша Михајловић и општински већник Бобан Петровић.

SWISS PRO траје до краја 2021.године, а 99 општина и градова моћи ће да конкурише за средства у укупном износу од 5,8 милиона вера. Партнер на пројекту је Влада Србије, односно Министартсво државне управе и локалне самоуправе и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.