Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

СТОПРОЦЕНТНИ ОДЗИВ ВЛАСОТИНЧАНКИ

Одзив жена на превентивни преглед дојке путем мамографије је стопроцентни, каже гинеколог у власотиначком Дому здравља Виолета Павловић. Покретни мамограф Клиничког центра Ниш је у Власотинцу од 8.јула, а већ има заказаних прегледа за 2.септембар.

-Дневно се прегледа 40 жена, стопостотни је одзив. Како сада ствари стоје укупно ће бити прегледано око 2400 жена рођених од 1950.до 1970.године које подлежу обавезном скринингу, што је исто као и пре пет година када је мамограф такође био овде. Ми смо као лекари веома задовољни одзивом јер евентуалне промене имају добру прогнозу кад се открију на време – наглашава др Павловић.
-Ја сам се прво бојала, шта ће да ми кажу, ко зна шта ће да нађу, али сам ипак дошла на наговор ћерке и нисам се покајала. Шта год да кажу бар ћу знати на чему сам. Дај Боже да буде све у реду – каже старија госпођа која је чекала преглед.

Могућност да се преглдају имају и жене које не припадају претходно наведеној групи рођеној у периоду од 1950. до 1970.године. Њима је потребан упут изабраног лекара и обавезно је заказивање које се може обавити у периоду од 8 до 18х на телефон 064/8809917 или  лично у Служби радиологије Дома здравља. Према рећима др Павловић мамограф ће остати у Дому здравља док год има интересовања пацијенткиња.
Прегледи се врше радним данима и суботом у времену од 9 до 15 сати. Недељом мамограф не ради. Са собом је потребно понети личну карту или здравствену књижицу.