Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

У БУЏЕТУ ЗА 2023. ГОДИНУ НИЗ ИНФРАСТРУКТУРНИХ ПРОЈЕКАТА

Одборници скупштине општине Власотинце усвојили су  преддог одлуке о буџету за 2023. годину у износу од 1.351.073.403 динара.  Образлажући поједине ставке, које ће се финансирати из општинске касе наредне године, председник општине Братислав Петровић рекао је да ће се у делу инвестиција радити11 улица и путева.

-То су Устаничка и Михајла Пупина, затим улице Бранислава Нушића, Стојана Петровића, Драгољуба Јовића Луке и Милке Диманић, као и путеви према гробљу у Кукавици и Прилепцу, улица у Манастиришту, саобраћајница у улици Марко Црни и делови улица Власотиначких бригада и Јосифа Панчића. У питању је пројекат који траје од 2022. до 2024.године. У делокругу сектора за ванредне ситуације радиће се чишћење и уређење Манџине долине, као и потребни радови на обалним и потпорним зидовима и канали у Доњем Присјану, Доњој Ломници и Шишави – рекао је председник власотиначке општине.

Он је навео и да ће се у 2023. уграђивати тзв. „гребани“ асфалт, изградиће се паркинг поред реке Власине и стазе на градском гробљу.

– У 13 села биће направљени дечји паркови, биће реконструисано шеталиште поред Власине и садиће се ново дрвеће у граду. Водоводна мрежа радиће се у улици Бранка Ћопића, а у улици Марка Орешковића и водоводна и канализациона. За пољопривреду је опредељено 10 милиона, два више у односу на прошлу годину, а пољопривредницима ће бити на располагању и средства у износу од три милиона динара из новооснованог фонда. која ће они враћати уз повољне услове. У области здравствене заштите испоштовани су захтеви установе и ту је опредељен 31 милион динара. Новина у буџету су средства за стамбене заједнице, која ће оне моћи да користе, али и да врате. Издвојен је новац и  за програме енергетске ефикасности, као учешће општине. И у 2023. спроводиће се програми у области социјалне заштите, као што су лични пратилац детета, помоћ у кући за старије и и помоћ у кући за младе са сметњама у развоју – издвојио је председник општине Братислав Петровић најважније ставке из предлога буџета за 2023.годину.

Одлуку о буџету подржало је 30 од 43 одборника, колико је било присутно у сали. Седница скупштине општине Власотинце, започета 20. децембра, биће настављена у суботу 24. децембра од 11 сати.