Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

У КЛУПЕ ВЛАСОТИНАЧКИХ ШКОЛА СКОРО ПОЛОВИНА ПРВАКА ВИШЕ НЕГО ПРОШЛЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

На територији власотиначке општине ове школске године у први разред пошла су 252 првака, што је 43% више него прошле, када је у клупе први пут село 176 ученика првог разреда.

Основне и средње школе на подручју општине Власотинце иду по моделу један, редовно, без дељења у групе и са часовима у трајању од по 45 минута.

-Велика је радост што у власотиначкој општини ове године имамо безмало половину првака више него прошле године. Без обзира на то како ће се околности мењати током школске године, важно је да они редовно уче, да стичу радне навике, али и пријатељства која ће им остати за цео живот. Свим ученицима, посебно првацима, њиховим родитељима, наставном и ненаставном особљу желим срећан почетак нове школске године и да сви дамо све од себе да се она одвија редовно, што је дуже могуће – стоји у честитки председника општине Власотинце Братислава Петровића.

У школске објекте на подручју власотиначке општине у претходних неколико година уложено је више од 350 милиона динара. Пред почетак ове школске године замењена је столарија и спуштени плафони у школи у Јастрепцу, а у току јесени настављају се улагања у друге школе.

-Радиће се кровови школских објеката у Шишави и Крушевици, радови у школи у Орашју, завршава се пројекат за школу у Батуловцу, а до краја године радиће се и пројекти за реконструкцију школских објеката у Гложану и Стајковцу. Ускоро крећу радови на реконструкцији вртића “Дечја радост” у Власотинцу и вртића у Стајковцу све са цињем да деци обезбедимо што што боље услове за рад и учење – каже председник Петровић.

У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, локална самоуправа настоји да обезбеди средства за реконструкцију и доградњу другог вртића у Власотинцу, „Колибри“, како би се обезбедио простор за око 250 малишана који чекају на пријем.