Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ ВИНАРИ ВИНСКОГ БАЛА 2021

На завршној вечери 35.Винског бала, која је синоћ одржана у дворишту Културног центра, проглашени су најбољи винари власотиначке општине за 2021. годину.

У категорији најбоље традиционално бело вино, прво место заузело је вино Саше Јовића, друго је вино Сретка Јовановића, а треће Зорана Поповића.У категорији најбољих традиционалних црвених вина, по оцени жирија, најбоље је вино Новице Петровића, друго је вино Саше Јовића, а треће место припало је вину Братислава Ристића.

Од врхунских белих вина жири је као најбоље оценио вино Новице Петровића, друго место је припало Новици Ђокићу, а треће Драгану Пешићу. И у категорији врхунских црвених вина, прво место заузео је Новица Петровић, друго Сретко Јовановић, а треће Катарина Маринковић.

-Важно је подржати домаћине који годинама, кроз културу одгајања винове лозе, праве добра домаћа вина и који су упркос неким лошим и тешким временима опстали и данас. Као вид подршке тим напорима, општина Власотинце одвојила је за воћаре и виноградаре у овој години два милиона динара кроз субвенције – рекла је приликом доделе награда директор Туристичке организације општине Власотинце Наташа Ђокић Живковић.

Награђена вина синоћ су била изложена у, по многима, најлепшем амбијенту за винске сусрете, дворишту Културног центра, а како уз добро вино иде и добра песма, посетиоци су могли да уживају у музици Ансабла Грош из Ниша, на чијем је репертоару била углавном староградска музика.

Јубиларни 35. Вински бал прослављен је скромније него обично, због неизвесне ситуације са вирусом корона, а домаћини су најавили да ће следеће године бити новина у организацији ове манифестације. Једна од најважнијих је промена термина одржавања – уместо крајем, требало би да буде организован почетком августа.