Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

Улагања у инфраструктуру између два октобра близу 1,8 милијарди динара

Доделом октобарских признања, данас је у Власотинцу обележен Дан општине. Дипломе „10.октобар“ добили су Дом здравља, Техничка школа, ОШ „Божидар Миљковић“ у Горњем Присјану, Центар Министарства одбране Лесковац, министар безпортфеља задужен за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић, хирург онколог проф.др Небојша Ивановић и директор ОШ „“8.октобар“ Светлана Коцић.
Октобарско признање у облику похвале са новчаном наградом од 10.000 динара припало је студенту Војне академије Душану Миљковићу, ученицима генерације Техничке школе и Гимназије Димитрију Стевановићу и Сретену Живковићу, младом спортисти Богдану Здравковићу и ученицама Техничке школе Емилији Станковић, Андријани Димитријевић и Анђели Стојановић за ученичко предузетништво и Христини Јовић, ученици ОШ „Синиша Јанић“  за освојену прву награду из виолине на међународном такмичењу.
-Велика је част и задовољство добити овакво признање у свом родном месту. Гледајући списак осталих добитника, приметио сам да доминирају они из области образовања што сведочћи о бризи која се поклања младима – рекао је обраћајући се у име добитника чувени хирург онколог др Небојша Ивановић.
Бројне госте поздравио је председник Скупштине општине Братислав Петровић, а пре обраћања председника општине Зорана Тодоровића приказан је десетоминутни филм о инфраструктурним улагањима у власотиначку општину између два октобра. Реч је о суми од близу 1,8 милијарди динара која чини збир уложерих средстава из општинског и републичког буџета, Канцеларије за управљање јавним улагањима и донаторских средстава.
-Чињеница да смо од прошлог до овог октобра инвестирали у Власотинце и околину милијарду динара и да уз реконструкцију пута Власотинце – Свође та сума износи милијарду и 767 милиона динара уложених у инфраструктуру наше општине– говори много о двема стварима. Прва , да смо вредно радили да обезбедимо пројекте и средства за њих, а друга, много важнија, да сличних инфраструктурних улагања није било у последње две деценије у Власотинцу и околини. Када смо систематизовали податке да бисмо вам их презентовали, дошли смо до бројке од 52 пројекта за годину дана, што у просеку значи један пројекат недељно. Многи, наравно, трају дуже, али дозволите да будем нескроман и да кажем да је та бројка за поштовање – рекао је председник општине Власотинце Зоран Тодоровић. Он је нагласио да сваки од пројеката има значај за одређени број људи, али да сматра да пројекти попут регулисања водоснабдевања, реконструкције јавне расвете и најфреквентнијих улица, као и изградња моста у Конопници спадају у најзначајније.
-Увођењем реке Раставнице у водозахват решили смо питање водоснабдевања и у данима када је Власина замућена, за оне становнике који се водом снабдевају из градског водовода. Ради се и струдија која треба да предочи могућности за регулисање водоснабдевања у целој општини – додао је Тодоровић уз констатацију да када има тако много пројеката има и непредвиђених ситуација.
– Ове године највише смо их имали у случају реконструкције и доградње сале Културног центра. Због примедби људи из струке, мислим на оне у области позоришног стваралаштва, мењали смо пројекат како бисмо га прилагодили и сценски мањим представама. Затим, уместо планираних радова у подрумском делу зграде, морали смо, због необезбеђених темеља суседних објеката, да изменимо пројекат и доградимо други спрат . Било је ту још многих ситуација због којих нам је и Министартсво културе, које суфинансира пројекат, продужило рок до краја године. На крају, верујем да ће то бити један репрезентативни објекат – закључио је председник власотиначке општине.
Због поменуте реконструкције сале Културног центра данашња свечана седница одржана је у сали општине. Њу је увеличао бас баритон Марко Милисављевић, уз клавирску пратњу Милана Јовановића. Они су, осим химне Србије на почетку, извели и нумере Пукни зоро, Тамо далеко и Очи чарније, на крају програма. Иначе, у филму о улагањима између два октобра први пут су приказани изузетни панорамски  кадрови Власотинца и околине, које је дроном забележио аутор бројних документарних филмова Небојша Илић Илке.