УСКОРО НОВИ ДОМ ЗА СТОЈАНОВИЋЕ

170
УСКОРО НОВИ ДОМ ЗА СТОЈАНОВИЋЕ

Петочлана породица Стојановић из села Равног Дела, уместо старе трошне куће, добиће ускоро нови функционални дом. То је резултат сарадње између општине Власотинце и Фондације Хумана срца  из Београда.

– Локална самоуправа, Центар за социјални рад, организације и појединци годинама помажу ову породицу, али њихова кућа више није за становање. Захваљујући сарадњи са Фондацијом Хумана срца, породица ће ускоро добити нови дом у другом селу – каже председник општине Власотинце Братислав Петровић.

Иако су услови за живот на селу тежи, породица је одлучила да настави свој живот у сеоској средини. Од троје деце двоје су средњошколци, а један је ученик основне школе. Отац ради сезонске послове и одсутан је по неколико месеци од куће, како би обезбедио егистенцију и школовање деце. Зато је помоћ Фондације Хумана срца од животне важности за породицу Стојановић.

– Фондација ће, уз подршку општине, поново окупити породицу Стојановић у породичном дому. Видели смо да општина Власотинце има развијене социјалне програме, да су добитници награде за унапређење положаја жена на селу и да генерално има слуха за потребе најугроженијих, због чега им фондација захваљује на сарадњи – каже управитељ Фондације Хумана срца Данијела Василијевић.

Општина Власотинце и Фондација Хумана срца потписале су протокол о сарадњи, којим ће и убудуће заједно радити на обезбеђивању бољих услова социјално угроженим грађанима.