Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

УСКОРО НОВИ ДОМ ЗА СТОЈАНОВИЋЕ

Петочлана породица Стојановић из села Равног Дела, уместо старе трошне куће, добиће ускоро нови функционални дом. То је резултат сарадње између општине Власотинце и Фондације Хумана срца  из Београда.

– Локална самоуправа, Центар за социјални рад, организације и појединци годинама помажу ову породицу, али њихова кућа више није за становање. Захваљујући сарадњи са Фондацијом Хумана срца, породица ће ускоро добити нови дом у другом селу – каже председник општине Власотинце Братислав Петровић.

Иако су услови за живот на селу тежи, породица је одлучила да настави свој живот у сеоској средини. Од троје деце двоје су средњошколци, а један је ученик основне школе. Отац ради сезонске послове и одсутан је по неколико месеци од куће, како би обезбедио егистенцију и школовање деце. Зато је помоћ Фондације Хумана срца од животне важности за породицу Стојановић.

– Фондација ће, уз подршку општине, поново окупити породицу Стојановић у породичном дому. Видели смо да општина Власотинце има развијене социјалне програме, да су добитници награде за унапређење положаја жена на селу и да генерално има слуха за потребе најугроженијих, због чега им фондација захваљује на сарадњи – каже управитељ Фондације Хумана срца Данијела Василијевић.

Општина Власотинце и Фондација Хумана срца потписале су протокол о сарадњи, којим ће и убудуће заједно радити на обезбеђивању бољих услова социјално угроженим грађанима.