Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

УВЕДЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА

На предлог Штаба за ванредне ситуације, председник општине Братислав Петровић увео је ванренду ситуацију на територији општине Власотинце, због штете коју су изазвале обилне падавине у претходна два дана.

-Иако водостај тренутно стагнира на свим рекама у сливу Власине, последице су евидентне и неопходно је применити мере хитне заштите и спашавања становништва и материјалних добара. То значи да ће бити ангажована додатна механизација, евакуисани и збринути угрожени становници и формираће се Комисија за процену штете на инфраструктурним, стамбеним и помоћним објектима, као и на пољопривредном земљишту – каже командант Штаба за ванредне ситуације Братислав Петровић.

Водонабдевање је у прекиду и даље, а што се струје тиче, ситуација је повољнија. Оспособљени су 10-киловолтни далеководи у правцу манастиришта (без крака за Брезовицу), затим правац Шишава до Средора ( без крака за Липовицу и Гуњетину), правац Свође до самог Свођа, без крака за Равни Дели. Правац Орашје је оспособљен до Козара. Према Лопушњи и даље нема струје, кажу у власотиначком огранку ЕПС-а.