УВЕДЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА

932
УВЕДЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА

На предлог Штаба за ванредне ситуације, председник општине Братислав Петровић увео је ванренду ситуацију на територији општине Власотинце, због штете коју су изазвале обилне падавине у претходна два дана.

-Иако водостај тренутно стагнира на свим рекама у сливу Власине, последице су евидентне и неопходно је применити мере хитне заштите и спашавања становништва и материјалних добара. То значи да ће бити ангажована додатна механизација, евакуисани и збринути угрожени становници и формираће се Комисија за процену штете на инфраструктурним, стамбеним и помоћним објектима, као и на пољопривредном земљишту – каже командант Штаба за ванредне ситуације Братислав Петровић.

Водонабдевање је у прекиду и даље, а што се струје тиче, ситуација је повољнија. Оспособљени су 10-киловолтни далеководи у правцу манастиришта (без крака за Брезовицу), затим правац Шишава до Средора ( без крака за Липовицу и Гуњетину), правац Свође до самог Свођа, без крака за Равни Дели. Правац Орашје је оспособљен до Козара. Према Лопушњи и даље нема струје, кажу у власотиначком огранку ЕПС-а.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)