Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ТЕШКА СИТУАЦИЈА У ВЛАСОТИНЦУ

Грађани и чланови Штаба за ванредне ситуације, са полицијским и ватрогасним екипама,  дежурали су ноћас на многим локацијама у Власотинцу јер су обилне падавине довеле до плављења дворишта и кућа у нижим деловима општине. Прекинуто је водоснабдевање, а већина брдско-планинског дела општине је без струје, кажу у Штабу за ванредне ситуације.

Тренутно је критично између два моста, у делу улице Николе Тесле, као и у ромском насељу у улици Марка Црног, где су стигла три камиона песка, а мештани и радници “Комуналца” товаре џакове и постављају их на ризична места. Власина се није излила из корита, али се излива преко шахти јер потискује атмосферску воду, односно не може да је прими. Њен водостај је синоћ, у поноћ, био 129 цм, а јутрос у 8 сати 309 цм. Након тога забележен је благи пад, 296цм, показују подаци РХМЗ.

Воде нема од јутрос,  јер фабрика не може да је  преради због мутноће реке Власине и целог њеног слива. ЈКП Водовод обавештава кориснике да се очекује да прекид траје целог дана, а и када вода дође, кажу, може да се користи само као техничка  док ЗЗЈЗ Лесковац не изда званичну потврду о њеној хигијенској исправности. До тада снабдевање водом вршиће се из цистерни.

Сва планинска села су без струје, кажу у ЕПС_у. Део Власотинца поред некадашње фабрике “Беско” је такође без струје. Искључени су И стубови јавне расвете који су под водом.

Магистрални пут Лесковац – Власотинце је на два места јутрос био тешко проходан, код Стајковца и Конопнице, где је полиција регулисала кретање.